Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Χαμογελάστε! Είναι δωρεάν

Καλημέρα και από μένα,

Άκουγα χθες στο ραδιόφωνο του κινητού μου, ένα ιδιαίτερο τραγούδι. Αυτό ήταν το The Scientist των Coldplay, εκ των αγαπημένων μου συγκροτημάτων.

Το τραγούδι αυτό -εν ολίγοις- μιλάει είτε για κάποιον που έκανε λάθος στην σχέση του και θέλει να επανορθώσει είτε "έχασε" κάποιο φιλικό πρόσωπο και του λείπει πολύ. Θέλει να εξηγήσει όλα αυτά που νιώθει με έναν τρόπο επιστημονικό (εξ ου και ο τίτλος) και με βάση τη λογική αλλά κατά βάθος ξέρει ότι η αγάπη δεν λειτουργεί έτσι. Δυστυχώς, στη ζωή μας όλοι μας εκλαμβάνουμε κάποια πρόσωπα, κάποιες καταστάσεις ως δεδομένες αλλά δεν είναι έτσι. Η ζωή αλλάζει, είναι μια ρόδα που γυρνάει σαν τον τροχό της τύχης και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Γι' αυτό αρκετές φορές καταλήγουμε να εκτιμάμε κάτι όταν το χάνουμε. Είτε αυτό λέγεται σχέση, φίλος είτε πράγματα πιο σοβαρά όπως η υγεία μας. Πρέπει να ζούμε κάθε στιγμή ξεχωριστά γιατί μόνος ο Θεός ξέρει πόσο μακριά είναι μια μέρα όπου θα ξυπνήσουμε και δεν θα έχουμε τίποτα παρά τον εαυτό μας.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη από μια επιβεβαίωση, να ξέρουμε πως ο,τι κάνουμε δεν πάει στο κενό. Ας μην είμαστε αχάριστοι πλέον. Ένα ευχαριστώ ή ένα σ' αγαπώ είναι αρκετό για να κάνουμε τον άλλον δίπλα μας να χαμογελάσει. Αλήθεια άραγε, υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από τα να βλέπεις ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο κάποιου που αγαπάς; Πόσο μάλλον όταν ξέρεις πως είσαι αυτός που το δημιούργησε.

"Πολύ συχνά υποτιμάμε την αξία την δύναμη της επικοινωνίας, ενός χαμόγελου, μιας ευγενικής λέξης, ένα αυτί που να μας ακούει, ένα ειλικρινές κομπλιμέντο ή την πιο μικρή πράξη φροντίδας. Όλα αυτά έχουν την δυναμική να αλλάξουν την ζωή για πάντα"                                                                                             Λεο Μπουσκάλια 

                                                                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου